Kruse-Net.dk

Det man blogger er man selv…

Google AdSense – Reklamer eller svindel?

Tidligere besøgende har måske bemærket reklamer fra Googles “AdSense” program her på sitet. De er nu væk, og ikke med min gode vilje. Det var sjovt så længe det varede, åbenbart lidt for sjovt for Google. Desværre lader det til at Google har taget lektioner i svinestreger fra Microsoft.

Indtjeningen fra programmet har fra starten af — og jeg har været med i små to år — været meget beskeden. Hvilket var acceptabelt fordi den stod mål med indsatsen. For nogle måneder siden omlagde jeg så mit site, og de indlæg du læser nu gjorde sit indtog. Det repræsenterede en øget indsats fra min side, og jeg blev positivt overrasket over at indtjeningen fra AdSense programmet steg tilsvarende. Indtil jeg modtog denne mail:

From: Google AdSense <adsense-adclicks-da@google.com>
Subject: Google AdSense-konto deaktiveret

Hej Jakob Kruse

Vi er blevet opmærksomme på, at der er forekommmet ugyldige klik på
Google-annoncerne på dit websted/dine websteder. Vi har derfor
deaktiveret din Google AdSense-konto. Dette skridt blev taget for at
beskytte vores AdWords annoncørers interesser.

En udgivers websted må ikke have ugyldige klik på annoncerne,
deriblandt, men ikke begrænset til, klik genereret af:

- en udgivers klik på egne annoncer
- en udgivers opfordringer til andre til at klikke på annoncerne
- automatiske klikprogrammer eller anden form for misvisende software
- en udgivers ændring af dele af eller hele annoncekoden eller ændring
af layout, virkemåde, målretning eller visning af annoncer, uanset grund

Aktiviter såsom disse er i overtrædelse af Google AdSense Betingelser
og vilkår samt programpolitikkerne som ses på:

https://www.google.com/adsense/localized-terms?hl=3Dda
https://www.google.com/adsense/policies?hl=3Dda

Det er ikke tilladt for udgivere, der er blevet deaktiveret for ugyldig
klikaktivitet fortsat at deltage i AdSense, og de vil ikke modtage
yderligere udbetalinger. Indtægterne fra din konto vil blive korrekt
tilbageført til de annoncører, der blev påvirket.

Venlig hilsen

Google AdSense-teamet

Mailen var afsendt mistænkeligt belejligt — kun 7 dage før iværksættelsen af en udbetaling på over $260. Ikke alverdens penge skulle man mene, men alligevel en hel del mere end programmet ellers har kastet af sig for mit vedkommende. Da jeg ved at jeg ikke har overtrådt nogen af de fire regler de nævner i mailen, og efter nærlæsning af deres øvrige regler for deltagelse i programmet heller ikke kunne se at jeg havde overtrådt noget andet, skrev jeg til Google og bad dem forklare hvorfor min konto var blevet lukket. I dag kom der svar:

From: "Google AdSense" <adsense-adclicks-da@google.com>
Subject: Re: [#47528461] Re: Google AdSense-konto deaktiveret

Hej Jakob

Tak for din e-mail vedrørende udviklingen på din konto.

Vi kan forstå, at du ønsker at modtage specifikke oplysninger om de
ugyldige klik, vi har observeret på din konto. Da vores algoritme er
ophavsretligt beskyttet, kan vi ikke fremlægge oplysninger om, hvordan
vores overvågningsteknologi fungerer, eller hvad vi præcist har fundet i
forbindelse med din konto.

Som du ved, ser Google med stor alvor på tilfælde af ugyldig
klikaktivitet. Ved at deaktivere din konto i henhold til vores politik på
dette område, mener vi, at vi har truffet de nødvendige forholdsregler for
at beskytte vores annoncører og sikre, at der ikke forekommer ugyldige
klik på dit websted.

Udgivere, der har en konto, som er blevet deaktiveret pga. ugyldige klik,
er forment adgang til yderligere deltagelse i Google AdSense. Vi sætter
pris på din forståelse.

Med venlig hilsen

Google AdSense-teamet

Deres meget belejligt “ophavsretligt beskyttede” algoritme (helt ærligt, sådan nogen skriver jeg hver dag, det forhindrer da ikke i at udpege hvilken af reglerne de mener er overtrådt) er uden tvivl ganske primitiv. Min påstand — i mangel af forklaring fra de ansvarlige i sagen — er at enhver pludselig stigning i klik-frekvens medfører at Google, efter en passende ventetid, så der er er kommet en fornuftigt sjat penge i kassen, lukker den pågældende konto (og belejligt spærrer vedkommende fra yderligere deltagelse så påstande som denne er svære at bevise) og putter pengene i egen lomme. Annoncørerne er jo holdt nøjagtig lige så uvidende som jeg, så jeg har svært ved at forestille mig at Google skulle gøre alvor af at tilbageføre penge for mange hundrede hvis ikke tusindvis af klik, ikke blot fra min konto, men også fra deres egen (da de jo selv scorer en del af indtægten ved hvert klik). Specielt da man må formode at ikke alle klik har været “i overtrædelse af deres regler”.

Konklusionen: AdSense programmet er et dække for gemen svindel! Ved at undlade at frigive den mindste smule information om nogen del af programmet kan Google frit, under dække af beskyttelse af annoncørerne, svindle ikke ubetydelige summer fra selvsamme annoncører. AdSense brugerne, der via gratis arbejdskraft reklamerer ikke bare for annoncørerne, men i høj grad også for Google og AdSense programmet, er blot bønder i spillet. Ofrene er annoncørerne, der hermed er opfordret til at genoverveje deres deltagelse i programmet!

21 Responses på “Google AdSense – Reklamer eller svindel?”

 1. gravatar 1 Jakob Kruse
  26. februar 2006 kl. 13:38

  Dem der måtte være interesseret i at læse mere om Googles praksis for økonomisk svindel, samt sagsanlægget mod dem om samme bør kigge på det måske lidt uheldigt navngivne site Google AdSense Sucks.

 2. gravatar 2 Jan Morgils
  26. februar 2006 kl. 21:05

  Hej du. Denne sag burde du sende til DR-TV1′s magasin Kontant. Hvis de via research kan dokumentere at der er hold i din påstand om at så snart der er penge til udbetaling lukkes kontoen – er der her er rigtig stinker sag….. Tarvelig adfærd…..

  mvh Jan Morgils

 3. gravatar 3 Danni
  8. maj 2006 kl. 21:18

  Hej – Jeg har prøvet akkurat det samme – men jeg ved dog en kollega havde klikket på mine reklamer rimelig hurtig, for at se om det virkede DOG uden min viden. hvilket jeg forklarede google adsense, men de afviste det bare….jeg havde i 13 måneder samlet 113 dollar sammen og fik dem. Det fik mig til at gøre layout bedre og sætte reklamer ind på alle mine sider/underside vha. include fil – der gik så kun 1,5 måned igen før jeg var over de 100 dollar igen og ventede på min udbetaling, men ak LUKKET !!! Uden at vide hvorfor i mange dage – indtil jeg spurgte alle mine venner een efter een og til sidst fandt frem til ca. 16 ulovlige klik = 5-7 dollars ????

  Men det hele vil jo sige at alle kan få andres sider lukket, blot ved at gå ind og klikke mange gange på deres reklamer ?????

 4. gravatar 4 Søren Wiilsbøll
  13. juni 2006 kl. 10:59

  Har også prøvet samme. 14 dage efter jeg skulle have modtaget den sidste aktiveringskode, for at få udbetalt opsparet beløb. Så herfra, tja også svindel – burde være en bedragerisag?

 5. gravatar 5 Michael Schøler
  21. juni 2006 kl. 10:12

  Et eller andet sted er det da meget underholdende at tænke over, at Google har indført et system der straffer den uskyldige og belønner den skyldige.

  Har du et internt opgør med en af dine nørd-venner?

  Vedkomne har fx. lige købt sig et 42″ fladskærms TV til at kigge VM fodbold på, og han vil ikke dele… Ja, så er det på med vanten, og afsted ind på hans hjemmeside og klik på Google reklamerne så hurtigt du magter det. Du kan så glæde dig over, at han ikke får råd til det fadølsanlæg han ville købe for næste AdSense rate (og som han heller ikke ville have delt med dig) – fordi han efter alt at dømme vil blive forment adgang til AdSense i al evighed.

  Hil Janteloven. Hil Google.

 6. gravatar 6 Kim
  24. juli 2006 kl. 20:18

  Er enig i kritikken. . .Google Adsense sucks. . .Vær også opmærksom på, at den tidsmæssige forskel mellem udbetaling til udgiverere og indbetaling fra annoncører kan være op til et ½ år. I en større sammnehæng betyder det, at Google må have en stor renteindtægt på de udestående fordringer, som de forhaler udbetalingen af og i nogle tilfælde aldrig betaler. Desuden kan brugere af Adsense opleve, at deres site bliver “downranked” af uforklarlige årsager, efter at der i en periode har været Adsense-annoncering i brug. Jeg har visse steder læst påstanden om, at dette skulle være et forsøg på at få udgivere til at blive Adwords-brugere ! ! !. . .En tåbelig form for amerikansk grådighed. Så “stay out of Adsense”.

 7. gravatar 7 Kirsten
  6. november 2006 kl. 01:40

  Her har jeg gået og været SÅ skuffet over, at Google uden varsel lukkede for min Adsensekonto for et halvt år siden. Jeg havde endnu ikke tjent noget særligt på annoncerne efter et halvt års tid – jeg tror, det var omkring 5 dollars, da jeg pludselig fik akkurat den samme skrivelse fra Google, som du viser her på siden. Jeg skrev tilbage og forklarede, at jeg ikke havde lavet nogle af de overtrædelser, de nævnte i skrivelsen, og jeg fik akkurat samme besked tilbage, som du viser som skrivelse nr. 2. Jeg troede bare, at jeg havde været meget uheldig og jeg har ærgret mig meget lige siden over, at jeg ikke kan bruge adsense på nogle af mine nye sider. Og nu faldt jeg tilfældigvis over indlæggene her på siden. Hold op hvor jeg er rasende på Google – det kunne virkelig være interessant at høre om dem i DR-TV1’s magasin Kontant.

 8. gravatar 8 Jesper
  11. september 2007 kl. 21:12

  Hvor er det dog rart at læse om at andre har oplevet det samme som jeg.

  Jeg brugte massevis af timer på en hjemmeside, som jeg synes var rigtig god.

  Den omhandlede ip-telefoni og information om dette.

  Goggles annoncer ville passer perfekt på hjemmesiden, og det gjorde de også.

  Jeg viste hjemmesiden frem for mine forældre og ellers ingen andre. Jeg gjorde dem opmærksom på, at de ikke måtte klikke på annoncer, hvilket de ikke gjorde.

  Jeg ville under ingen omstændigheder have at nogle gjorde noget, så jeg kunne blive anklaget for svindel.

  Alligevel ligefør 2. udebetaling blev jeg anklaget med dem samme email som er gengivet her. Der var intet hold i anklagerne

  Jeg synes det er noget svineri, at de optræder sådan.

 9. gravatar 9 Kasper Pedersen
  13. december 2007 kl. 01:51

  Jeg har netop skrevet et tip til operation x på TV2, så må vi se om de gider sagen :)

 10. gravatar 10 robert fast
  18. februar 2008 kl. 13:13

  Synes I skulle kigge på Leasys forretningsmetoder… købte -leasesde en vaskemaskine financieret og leveret og installeret til 99.- pr. måned…da den blev installeret fik jeg samtidig en regning på 119.- + lev.omk. kr. 495,- ringede til dem og fik at vide at de havde gjort det fordi jeg så betalte den hurtigere og sparede nogle renter og lev. omk. fik jeg et “uldent” svar på – og da jeg sagde, jeg hellere ville betale kontant, blev jeg stillet om til to forskellige og fik tilsidst at vide , jeg skulle betale over 4000.- for den — den koster3299.- + lev. 495,- og da jeg var uforstående fik jeg at vide, at jeg også skulle betale 39,- for evnt. rep. pr, måned – det tog åbenbart lang tid for at finde ud af at jeg – ligesom andre firmaer – havde to års garanti og de 39,- skulle jeg så ikke betale – men – et opretningsgebyr på over 200,- – blev vred og bad hende sende mig en opkrævning, da jeg ærlig talt synes det er bondefangeri – synes det lyder “snasket og at I skulle beskæftige jer med sagen…

 11. gravatar 11 Peter
  24. marts 2008 kl. 01:29

  Jeg forstår godt, at folk er trætte af, at Google har lukket deres AdSense-konto. Men at beskylde dem for at snyde er altså lidt for langt ude. Når Google lukker en konto for ugyldige klik bliver al indtjening automatisk refunderet til annoncørerne. Det står helt tydeligt i både deres AdSense- og AdWords-betingelser. Google vil jo bare beskytte deres annoncører, hvilket vel egentlig er forståeligt nok.

 12. gravatar 12 Søren
  11. august 2008 kl. 03:28

  Hejsa folkens

  Jeg har været det samme igennem med google adsense. Præcis ligesom jer andre. Jeg har haft google adsense reklamer på min hjemmeside, og efter 12 måneder, lige før man skulle have udbetaling fik jeg, en mail om at jeg havde haft ugyldig kliks på hjemmesiden. Uden nogen begrundelse, uden nogen beskrivelse af, hvornår og hvilke datoer dette skulle være hent.

  Jeg undrede mig voldsomt meget over deres agressive måde at skrive til folk på. I den periode jeg skulle have klikket på disse link, lå jeg med depression og på hospitalet, så jeg skrev tilbage til dem, at jeg ville have datoerne, for hvornår disse ulovligheder skulle være gjort.

  Der gik 3 uger, og så fik jeg en standard automail, hvor man ud fra teksten, kunne læse at den var sendt til flere hundre på engang. Ligesom et nyhedsbrev som kommer hver uge. Der stod igen ingen informationer af nogen art. Kun det samme at kontoen var blevet lukket, pågrund af deres påstand om at man selv havde klikket på google linkene.

  Jeg skrev så til dem at jeg kunne bevise at jeg ikke havde gjort det selv. Pågrund af alvorlig sygdom. Hvad skete der så, jo jeg fik den selvsamme mail tilbage 14 dage efter. Den eneste forskel var at i denne mail, havde de vedlagt et link hvor man kunne klage over afgørelsen.

  Jeg har snakket med mange andre, som har kørt både hobby, og seriøse websites, og der går samme historie igen.

  Det er nok det mest useriøse program i verden. Og tænk på alle de penge de har tjent på folk. På alle de link indtægter, de har tjent på.

  Og når man når til udbetalingen lukket de folk konti. Det er en smart måde at tjene penge på, og de bliver stinkende rige af det. Det er i realiteten umuligt at have partner reklamer, fra google. Det sidste jeg har hørt er at en dansker havde fået lukket hans konto, uden overhovedet at få en mail eller besked af nogen art. Og hvad yderlige gjorde sagen bisar, var at manden havde været på ferie i udlandet hele den måned, han havde været med i google adsense. og meget få besøgende på hans site.

  Så jo google adsense vudere at hvis besøgende, har haft kommet til at klikke 2 gange frem for 1 gang på et reklame link, så lukker vi da bare og score de penge for det. De påstår at pengene bliver returneret til annoncør, ja hurra men de har jo alligevel tjent godt på det i mellem tiden.

  Der er kun 1 vej frem hvis i vil være sikker på at beholde jeres penge. Lav aftaler med virksomheder direkte, og få pengene direkte fra dem på forhold. Så kan hverken google adsense, eller nogen andre ødelægge jeres velfortjente penge. Hvis i gerne vil have reklamer på jeres hjemmesider.

  Der finders dog seriøse partner programmer derude på nettet. Så er det bare hvad som er det bedste pt. på market. Det afhænger også lidt af om i har dk eller com eller net domæner, til jeres rådighed.

 13. gravatar 13 Jakob Kruse
  6. marts 2009 kl. 17:30

  Jeg faldt netop over en hyggelig artikel. Man kan nok ikke udlede så meget af den, andet end at der i hvert fald er en dommer der er enig i at Googles praksis er ulovlig, men det er underholdende læsning.

 14. gravatar 14 Søren Rasmussen
  9. november 2009 kl. 13:37

  Lige en opdatering på Google Adsense:

  Har lige fået lukket for reklamer fra Google Adsense med en mail, som ligner den ovenstående. Min webside er forholdsvis ny, så besøgstallet er ret lavt. Lige da jeg havde fået Adsense på min hjemmeside (iøvrigt pæne og relevante annoncer) lavede jeg en artikel, som havde en del besøgende. Derfor var der lige i starten mange klik på annoncerne. Så gik der lang tid uden særlig klikaktivitet, men besøgstallet og klikaktiviteten steg jævnt. Indtil jeg pludselig fik mailen fra Google og alle reklamer var blokeret. Hvorfor ved jeg ikke, for jeg har fulgt retningslinjerne til punkt og prikke, men jeg har to mistanker: -Når trafikken er lav, skal der ikke mange klik til, før klikaktiviteten stiger voldsomt, procentvis (tre klik er en stigning på 300 procent i forhold til et klik…), hvad der formentlig kan få selv den sløveste algoritme til at gå amok. -Jeg havde en Adwordskampagne (som tilbud fra Google), som jeg stoppede lige før Googles mail om Adsense. Selv om Google påstår, at der er vandtætte skodder mellem Adsense og Adwords kunne man godt få en mistanke om, at skodderne ikke er så vandtætte endda.

  Morale: Vær forberedt på, at Google kan lukke din Adsense-konto uden varsel, uden nogen begrundelse og uden at du selv har gjort noget i modstrid med Googles(officielle)retningslinjer.

  Hvis der nogensinde er nogen, som har fået deres reklameaktivitet genoptaget på grund af en protest til Google, så lad høre fra jer. Jeg har ganske vist protesteret, men tror ikke meget på, at det hjælper noget. Desuden er min tillid til Google efterhånden ikke særlig stor

 15. gravatar 15 Ask Hybel
  22. oktober 2010 kl. 12:41

  Ja, indlægget er fra 2006 men 4 år efter er det HELT samme mails og fremgangsmåde kan jeg hilse og sige!

 16. gravatar 16 Torben Christensen
  10. december 2010 kl. 16:02

  ja 01,2010 samme fremgangsmåde nettop som jeg havde optjent til min første betaling bliver min konto spæret og kan man finde en mail så man kan klage.. nej idioter GOOGLE

  i skylder penge!!

 17. gravatar 17 søren
  4. januar 2012 kl. 03:36

  Alle jer som er blevet bannet langt væk af google adsense, hvad løsning har i så efterfølgende så gjort i de sidste par år.

  Har i droppet helt at have en hjemmeside, og tjene penge online. Eller har i fundet en anden løsning, til jeres DK eller COM domain, som kan give en indtægt.

  Kunne være rart hvis i ville give en update.

 18. gravatar 18 Lukas
  6. februar 2012 kl. 19:53

  Det er lige sket for vores website, og det er også sket for mig i mange tilfælde! Jeg begynder at miste troen på det, så jeg ville gerne høre om der var nogle der kendte noget ligende? Vi har TradeDoubler og har lige søgt til Partner-ads! Men problemet er at det er svært at designe! De har bannere der ikke har samme størelse og så skal man jo også tage stilling til hvad man skal sætte på, og man skal hele tiden tjekke om tilbudene stadig gælder osv. Håber virkelig der er nogle der svarer! -Lukas PS. har researchet lidt, og det er kun hvis der er andre der også er partnere :S

 19. gravatar 19 Rasmus
  17. september 2012 kl. 19:21

  Det er godt nok ærgeligt at de ikke bruger flere ressoucer på at gå mere i dybden og finde ud af hvor de negative klik kommer fra, på den måde kunne man straffe “konkurrenternes” sites eller hvem der ellers måtte sidde bag skærmen og underholde sig selv med dette.

  Det ville måske endda i længden give pote i længden for google da de jo egentlig nok ville slippe af med nogle de rigtige “skurke” på internettet.

 20. gravatar 20 Alexander
  27. oktober 2012 kl. 13:21

  Jeg blev også banned af google, og der havde jeg haft google adsense i 4 måneder hvor jeg hver eneste måned havde fået udbetalt over 50.000 kr. Lige før min udbetaling til 5. måned får jeg præcis samme mail. Det er noget fucking svineri!

 21. gravatar 21 Knud
  7. januar 2014 kl. 12:24

  Det er bleven lidt for smarte – så smarte at det flytter tankerne hen på bedrageri. Jeg vil div. ovenstående ret i deres udtalelser. Det nye de har fundet på er, at hvis man ikke opnår kr. 60.- på en md. så bliver det automatisk annuleret, og hvis man når mere end de kr. 60.-, kan de bare sige at man selv har været inde og klikke på annoncerne. Men efter gældende retspraksis, så er det dem der skal bevise at man netop har hjort dette. Min anbefaling er at man holder sig langt væk fra dem, med mindre man har en site der har 100.000 eller flere besøgende om md.

Skriv et svar